2020. augusztus 4., kedd

Eső

Kismacsóék "jól" kifogták az időjárást.
Mondjuk, nem hiszem, hogy unatkoznak, mert  vittek hangfalat, meg társasjátékokat, szóval bent is el tudják ütni az időt. 

Tegnap itt olyan rossz idő lett, mint már régen.
Sötét volt, dörgött, és villámlott, zuhogott az eső. Nagyon és sokáig. Megállás nélkül szirénáztak a tűzoltók, meg a mentők.  Szerintem csomó fa kidőlt, meg elmerültek az autók a vízben.

Szegény Mórci, csak nézett ki az ablakon, nem értette sem a korai sötétséget, sem azt, hogy csúszik a séta időpontja. 
Végül két felhőszakadás között leszaladtam vele az érzés kedvéért, gumicsizmában, esőkabátban. Majd megfőttem a műanyag kabátban, mert hideg meg nem volt. 
Sajnos messze nem volt elég ez a gyors séta kiskutynak, így este össze kellett vele vesznie Charlienak, mert alvás helyett széthordta a cipőket, sőt a cipősszekrényt is kimozdította a helyéről, ahogy az előszobai szőnyeget húzgálta. Nem nagyon szoktunk vele kiabálni sem, bántani meg főleg nem, úgyhogy eléggé meglepődött szegény, mikor Charlie utána hajította a fél pár csizmámat, miközben leszidta. Mindenesetre hatásos volt, mert utána szépen lecsendesedett.

Nem tudom hogyan lesz majd télen, mikor nem tud hatalmasakat szaladgálni a fűben, meg a séták is rövidebbek lesznek. 
Addigra meg kellene tanulnunk futni együtt (még csak rövidebben távok mennek), hogy intenzívebb mozgás váltsa ki a hosszabb sétákat. 

Eldöntöttem, hogy szeptembertől kezdek megint terembe járni edzeni.  
Ez az itthoni móka nehézkes Mór miatt, mert vagy hagy edzeni, vagy nem. A közös séta kevés. A rendszeres futás már jobban hangzik, de kellene hozzá egy kis súlyzós edzés is. 
Teljesen eltűnt az izom, amit a karantén előtt szedtem össze, és rövidebb idő alatt, mint amennyi az "összeszedéshez" kellett. Igazságtalanság. 
Két közeli terem van, ami nem jelent plusz egy óra mászkálást, még nem döntöttem el, hogy melyiket próbáljam ki. De szeretne velem jönni az egyik öcsém (a Jude Law szerű) barátnője, aki júniusban szült, és ő kifejezetten az egyikre szavaz, úgyhogy lehet, hogy az lesz a befutó. 
És azért szeptember, mert 16-án elpályázunk nyaralni két hétre. Alig várom.  

4 megjegyzés:

  1. A kutyát a pórázon sétáltatásnál sokkal hatékonyabban tudod lefárasztani, ha tanítod. Vegyél egy klikkert, olvass utána, mi az a formálás. Hamarosan egy sima séta lesz az uncsi, és megállás nélkül tanulni akar majd. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, ennek utána is nézek. Kár lenne Mór okos kis fejét nem tanítani. Annyira ügyes a drágám! Köszi az ötletet!

      Törlés
  2. Én is pont ezt akartam javasolni, hogy vagy kutyasuli, vagy önálló tanítással nagyon hamar le lehet fárasztani. Ha sikerül magadra vonni a figyelmét, annyira öszpontosít majd a feladatra, hogy rövid "foglalkozás" után ki fog nyúlni a fáradtságtól, és akkor bizony teljes elég lesz neki télen a rövid séta. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Erőltetni kellene ezt a kutyás ovit is, de soha nincs idő rá. Pont vasárnaponként van, és ha a fiúk itthon vannak, nem szeretek elmenni délelőtt órákra. Most meg nem leszünk itthon, mindig van valami. Lehet másikat kell néznem majd.

      Törlés