Heti jók:
- Jó volt kicsit elengedni Charliet horgászni, de alig vártam, hogy megint itthon legyen, és közösen reggelizzünk, menjünk sétálni, filmet nézzünk, stb...
- A Netflixen nagyon bírtam ezt a sorozatot. Először meg sem akartam nézni, mert egy gyermekjólétis nőről szól, és kikapcsolódásként pont nem akarok ilyesmit, de aztán belenéztem, és nagyon megfogott a humora, meg amúgy is, inkább a nő magánélete a fő téma, a munkája érintőleges. Mondjuk azért másabb arra, úgyhogy az a szál is érdekes volt végül.
- Találtam egy receptet a múltkor valami sült zabkása néven, és azóta kb. minden második nap megcsinálom. Az a lényeg, hogy egy kisebb hőálló edénykében összedarabolok vagy egy banánt, vagy egy almát, attól függ mi van itthon, aztán beleöntök egy deci magtejet, egy tojást, egy kiskanál sütőport, kakaót vagy fahéjat (a gyümölcstől függ), esetleg némi édesítőt, ezt botmixerrel összekeverem, hozzáöntök 50 g zabpelyhet, pirított diót vagy mandulát, összekeverem, aztán bevágom a sütőbe úgy 20 percre 180 fokon, de a tűpróba is működhet. Valami mennyei finom, és ezt lehet még turbózni kis mézzel vagy lekvárral a végén. Azt nem állítom, hogy energiában szegény cucc, de elosztható két adagra, és nagyon jó kis hozzávalókból áll, laktató, többet ér egy cukrászdában vett sütinél vagy csokoládénál.
- Már szombaton be akartam festeni a hajamat, de leltározott a bolt, ahol a hennát szoktam venni, úgyhogy csak hétfőn tudtam hozzájutni. (Miért is hagyok mindent az utolsó percre?!) Amikor kedden reggel belenéztem a tükörbe, és nem volt lenövés, meg halántéknál ősz szálak, az nagyon feldobott, sokkal, de sokkal ápoltabbnak éreztem magam.
- Másik nagy kedvencem mostanában a vöröslencsés lepény, gyakran ez a vacsorám. 30 g zabpelyhet, 30 g vöröslencsét és 30 g csicseriborsó lisztet, meg némi sót összeturmixolok, aztán hozzáöntök kb. 1 dl vizet, és újra turmixolok. Palacsintatészta sűrűségűnek kell lennie a végeredménynek, és úgy is kell megsütni, mintha az lenne. Ebből egy nagyobb lepény lesz, és mikor készen van, lehet bele tölteni sajtot, grillezett zöldséget, meg nyerset is, de a lehetőségek száma végtelen, és pont ez a jó benne. Valami szószt is lehet kenni bele, és én csak kettőbe szoktam hajtani, mert könnyen törik. Nagyon finom szerintem, A vöröslencse nagyon jó növényi fehérjeforrás, a zabpehely telít, a csicseriborsóliszt meg nem engedi, hogy leragadjon a lepény, meg élelmi rostokban gazdag, és magas fehérjetartalmú. Egy ilyentől tele leszek teljesen, és sokáig így is marad, lassan szívódik fel, stabilan tartja a vércukromat. Attól függ, hogy mit tölt bele az ember, de 300-400 kalóriánál nem több, ami egy lightos vacsorának pont jó. Érdemes kipróbálni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése